Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За два тижні на Львівщині демонтували ще 21 радянський памʼятник

Від початку року до 15 липня громади Львівської області позбулися 123 об’єктів монументальної пропаганди росії. Йдеться про памʼятники радянської доби, які возвеличують переможців Другої світової війни, колгоспи та радянську батьківщину.

За словами директора департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрія Горуна, ще дві громади в області повністю декомунізували свій публічний простір. Це — Самбірська та Глинянська. Загалом від початку року очистилися від радянського сміття девʼять громад.

Від початку липня на Львівщині демонтували:

- 2 об’єкти в Золочівському районі: (Поморяни і Золочів);

- 4 об’єкти на Самбірщині: у Добромильській громаді — в селах Міженець і Грушатичі, в самому Самборі (демонтували скульптуру «мати-батьківщина» по вул. С.Бандери), у Рудківській громаді (с. Никловичі);

- 5 обʼєктів у Червоноградському районі: два в Сокальській громаді (с. Перв’ятичі та Нісмичі), один у селі Стремільче Лопатинської громади, по одному у  селах Сілець і Незнанів Добротвірської громади.

Позбулися низки монументів на Яворівщині. Так, упродовж 10-13 липня радянська монументальна пропаганда покинула смт. Немирів, села Драгомишль, Грушів та Нагачів, і сам Яворів.

5 обʼєктів демонтували у Львівському районі:  два - у місті Винники, два у селах Ушковичі та Кимир Перемишлянської громади, один - у селі Підгайчики Глинянської громади.

Ще один памʼятник радянському солдату забрали у с. Подорожнє Журавненської громади, Стрийського району.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ