Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

За два-три дні загальнонаціонального страйку Янукович піде на поступки, - Соколов

Попереджувальний страйк оголосив Всеукраїнський страйковий комітет, який затверджений радою Майдану і Штабом національного спротиву. Відповідно сьогодні, 13 лютого, у Львові провели попереджувальний страйк. Про це в коментарі Гал-інфо повідомив координатор Страйкового комітету Штабу національного спротиву Львівської області Андрій Соколов.

За його словами, про те, чи буде безстроковий страйк, прийматиме рішення Всеукраїнський страйковий комітет.

«За результатами сьогоднішнього одногодинного страйку проаналізують, які міста вийшли підтримати, і від цього будуть відштовхуватися, приймаючи рішення про загальнонаціональний страйк чи інші форми боротьби. Я вважаю, що загальнонаціональний страйк потрібно оголошувати, адже далі стояти і мордувати людей та спостерігати за падінням економіки немає сенсу. Якщо люди вийдуть на страйк, за два-три дні влада Януковича буде змушена сісти за серйозні переговори, щоб закрити ті питання, які перед ним поставив народ», - сказав Соколов.

Він також не виключає, що у випадку оголошення загальнонаціонального страйку в країні, у Львові можливе блокування прокуратури, міліції та судів. На місцях це повинні забезпечити страйкові комітети та Самооборона.

«Навряд чи будуть конкретні інструкції, але якщо страйк буде всезагальний, то енергію людей треба використовувати для реального блокування державних установ і особливо фіскальних установ – митниця, податкова, тощо», - пояснив Соколов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ