Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За кошти шведського гранту у Львові встановлюють обладнання для обезводнення мулу

У Львові вже є перший результат тристоронньої співпраці між містами Львів-Вроцлав-Дрезден для передачі знань, ноу-хау в галузі екології. Зокрема, за кошти гранту шведського уряду у Львові встановлюють обладнання для обезводнення мулу. Про це під час прес-конференції розповів керівник групи супроводу екологічних програм адміністративно-технічного управління Львівської міськради, координатор проекту від Львова Василь Левчишин.
Він розповів, що із 23 січня у Львові тривала перша конференція із шести на тему „Сучасний стан та перспективи водовідведення у Львові в межах реалізації проекту співпраці між містами Львів-Вроцлав-Дрезден для передачі знань, ноу-хау в галузі екології”.
„На сьогодні ми отримали грант шведського уряду на закупівлю і монтаж обладнання для обезводнення мулу. На сьогодні вологість мулу становить 90%, тоді як згідно з нормою має бути 10%. Ймовірно, що ми не досягнемо такого результату, проте 20% вологи – це реально. Таке обезводнення може полегшити транспортування мулу і перешкодить повторному забрудненню річок. Наступним проектом, який, імовірно, буде запропонованим до реалізації, – це пришвидшення виділення метану з органічних відходів, яке місто може використати як альтернативне паливо”, - сказав він. Також Василь Левчишин зазначив, що на сьогодні це лише теоретичне ознайомлення фахівців Дрездена та Вроцлава з проблемами міста, оскільки зараз вони обмінюються інформацією з фахівцями Львова: „На початку літа ми вийдемо на укладення та реалізацію нових проектів щодо водопостачання та водовідведення міста”.
Нагадаємо – протягом 2006-2008 років у межах реалізації проекту між містами Львів-Вроцлав-Дрезден для передачі знань, ноу-хау в галузі екології буде проведено шість конференцій на різну тематику. Наступна конференція відбудеться 27 березня на тему побутових відходів. Також будуть проведені конференції щодо екологічної освіти, транспорту та інше.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ