Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Спорт

За квитковий ажіотаж перед грою з Словенією покарають керівництво «Арени Львів»?

Міністр молоді і спорту Ігор Жданов доручив провести службове розслідування стосовно дій керівництва «Арени Львів» під час продажу квитків на матч плей-офф кваліфікації до Євро-2016 «Україна-Словенія». Про це міністр повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

«Ситуація, яка склалася з продажем квитків на футбольні матчі в Україні - ганебна. Цілком поділяю та розумію справедливе невдоволення вболівальників. Всіх, хто прагнув купити квитки в касах Арени-Львів, щоб підтримати збірну України в надважливому матчі зі Словенією, а натомість зіткнувся з купою проблем та перешкод. З таким «сервісом» - ми ніколи не зможемо збільшити кількість вболівальників на наших футбольних аренах. Люди махнуть рукою та краще сидітимуть вдома, ніж даремно витрачатимуть свій час та нерви на безкінечні черги. І будуть, до речі, абсолютно праві.

Кількість виділених квитків - це одне питання. Але, як так сталося, що на Арені-Львів працювали не всі каси, знаючи попередньо, що на цей матч плей-офф Євро-2016 буде шалений ажіотаж? Дав доручення провести службове розслідування відносно безвідповідальних дій керівництва стадіону Арена-Львів. Про результати та висновки обов’язково повідомлю вболівальників футболу», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, тисячі вболівальників дві доби штурмували каси стадіону, намагаючись придбати квитки на матч. У черзі раз пораз виникали суперечки і нападки на працівників кас через випадки продажу перепусток поза чергою. Після того, як керівництво «Арени Львів» повідомило, що квитків вже немає і не буде, обурені люди перекрили вулицю Стрийську, поставивши під загрозу проведення матчу Ліги чемпіонів «Шахтар» - «Мальме». Ситуацію вдалося врегулювати, але постраждали каси стадіону – їх закидали яйцями. Щоб знизити градус напруги, у ФФУ знайшли 840 квитків для найбільш наполегливих учасників «квиткового майдану», які не викупили вболівальники збірної Словенії.

Згодом ФФУ оприлюднила офіційну інформацію про розподіл квитків:

«Враховуючи надмірний попит та ажіотаж навколо матчу плей-офф національних збірних команд України та Словенії, що відбудеться 14 листопада о 19:00 на «Арені Львів», вважаємо за необхідне надати детальну інформацію щодо реалізації квитків.

Кількість місць на стадіоні «Арена Львів» - 34 300. Наразі, станом на 5 листопада продано:

-  6 414 квитків  на сайті www.ufi.com.ua

-  6 335 квитків в касах стадіону

-  1 396 квитків заброньовано для вболівальників збірної Словенії

-  6 254 квитків отримала Львівська Федерація футболу

-  10 079 квитків заброньовано за заявками від регіональних федерацій футболу.

Також, згідно договірних зобов’язань, 1700 квитків видається безкоштовно представникам УЄФА, спонсорам та партнерам Федерації футболу України, делегації Футбольної Асоціації Словенії».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ