Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За пів року у Львові зафіксували 90 тис. порушень правил зупинки/стоянки

За інформацією управління безпеки та вуличної інфраструктури ЛМР, від початку року інспектори з паркування зафіксували понад 90 тис. порушень Правил дорожнього руху у сфері зупинки, стоянки та Правил паркування транспортних засобів. Зокрема, на арештмайданчик евакуйовано понад 3 тис. транспортних засобів.
Фото: ЛМР

Зауважимо, мінімальний розмір штрафу за неналежне паркування – 340 грн. Але, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій-порушник сплачує впродовж 10 днів, то сума штрафу зменшується вдвічі.

Для того, щоб повернути евакуйоване авто, власник повинен сплатити 2 тис. 234 грн за послуги евакуатора, ще 144 грн коштує одна доба зберігання авто на майданчику, а з восьмої доби – 24 грн.

До слова, перевірити, чи евакуйоване авто перебуває на арештмайданчику, можна на сайті управління безпеки та вуличної інфраструктури ЛМР .Інформація про автомобіль відображається на сайті протягом одного календарного дня з моменту евакуації.

Загалом від початку року від оплати штрафів за неналежне паркування до міської казни надійшло близько 30 млн грн. Це в тому числі і кошти від сплати штрафів, які були оформлені в 2023 році. Значна частина цих коштів скеровується на потреби наших військових.

Львівська міська рада наполегливо закликає водіїв не паркувати свої авто з порушенням правил дорожнього руху, зокрема, під знаком «зупинка заборонена», «стоянка заборонена», на перехрестях. Хаотичне паркування ускладнює дорожній рух, а також, в умовах воєнного стану, проїзд спецтранспорту, який забезпечує життєдіяльність міста та допомагає Збройним Силам України.

Перелік майданчиків для паркування - на Геопорталі Львова.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ