Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

За півроку на Львівщині пролікували 3000 хворих з мозковим інсультом

29 жовтня – Всесвітній день боротьби з інсультом. Цей день - це можливість підвищити обізнаність про серйозну недугу та високі показники інсульту, поговорити про способи, за допомогою яких ми можемо зменшити тягар інсульту
фото ілюстративне

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

"Коли у когось трапляється інсульт, кожна секунда має вирішальне значення. Оскільки тканини мозку і мільйони нейронів починають згасати, час не міг бути більш дорогоцінним. Кожні 53 секунди у світі стається інсульт, кожні 4 хвилини - хтось помирає. За січень-червень 2021 року було проліковано 3000 хворих з мозковим інсультом у багатопрофільних лікарнях інтенсивного лікування нашої області, третина з них геморагічні. Багато наших звичних видів поведінки, таких як куріння, вживання алкоголю або фізична бездіяльність, а також високий кров'яний тиск, діабет або нездорова вага, можуть збільшити ризик інсульту. Однак, змінити свій спосіб життя не завжди просто.", - повідомила Тетяна Негрич, професорка, експертка з неврології департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

Як зауважує експертка, слід обрати ті здорові звички, які для вас є простими і зрозумілими.

"Якщо ви зможете триматися цього протягом трьох місяців, ви, швидше за все, сформуєте звичну звичку та вбережете себе від ризику розвитку інсульту", - зазначила Тетяна Негрич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ