Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

За пошкоджене падінням дерева авто відповідатиме комунальне підприємство, - юристи

Відповідальність за шкоду, заподіяну власнику транспортного засобу пошкодженням його автомобіля внаслідок падіння дерева на проїжджу частину дороги, несе комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень, що є балансоутримувачем зелених насаджень, якщо буде доведено, що збитки спричинені внаслідок неналежного виконання таким підприємством своїх обов'язків. Про це Гал-інфо повідомили в "Юридично-консалтинговій фірмі "Юридична ліга".

Як йдеться у повідомленні,  відповідно до п. 5.5 Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України №105 від 10.04.2006 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 27.07.2006 за №880/12754, відповідальними за збереження зелених насаджень і належний догляд за ними є, зокрема, на об'єктах благоустрою державної чи комунальної власності - балансоутримувачі цих об'єктів.

Слід зазначити, що завданням таких комунальних підприємств є утримання в належному стані зелених насаджень вздовж бульварів, вулиць, вчинення необхідних дій не лише задля забезпечення охорони зелених насаджень, але і задля забезпечення безпеки осіб під час користування об'єктами благоустрою населеного пункту, а тому саме комунальне підприємство, як особа відповідальна за здійснення утримання зелених насаджень в належному стані, зобов'язана вчиняти весь обсяг заходів для забезпечення в тому числі безпеки дорожнього руху.

Однак, розраховувати на добровільне відшкодування такої шкоди не слід, а для доведення факту її заподіяння в судовому порядку необхідно належним чином зафіксувати цей випадок, склавши відповідні акти, зробивши фото та відео фіксацію, записати анкетні дані очевидців пригоди, а також їхні контактні телефони (свідчення цих осіб в подальшому можуть допомогти при розгляді справи в суді).

Нагадаємо, сьогодні, 14 вересня, близько 11:15 на парковці, що знаходиться на вулиці Валовій, дерево впало на автомобіль. Про це повідомили користувачі у соціальній мережі Facebook.

У центрі Львова дерево розчавило авто

Ймовірно, клен впав через старість, - його міг зламати вітер.  Людей в салоні авто не було, постраждалих немає.

За зелені насадження у Львові відповідає ЛКП «Зелений Львів».  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ