Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Надзвичайні події

На вигляд дерево здорове: у ЛМР прокоментували трагедію, що трапилась у Стрийському парку

Вчора, 1 серпня, внаслідок сильного вітру з дощем через падіння гілки дерева у Стрийському парку загинуло дві людини. Наразі тривають слідчі дії. За інформацією від Олександри Сладкової, начальниці управління екології та природних ресурсів ЛМР, дерево, яке стало причиною трагедії – це клен гостролистий, він зламався на висоті 7-10 м, стовбурових пошкоджень у нього немає. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото ЛМР

"Обстеження дерев у Стрийському парку проводять систематично. У парку є приблизно 6 тис. дерев, і коли у персоналу парку є підозри на аварійність якогось дерева, то вони звертаються до управління екології, щоб провести комісійне обстеження.

Дерево, яке стало причиною трагічних смертей – це клен гостролистий. Таких дерев у парку близько 30%. Я зранку була на місці трагедії і оглядала цю територію. Візуальний огляд показав, що стовбурових пошкоджень це дерево не мало, від нього відвалилася гілка на висоті 7-10 м, тому побачити подібний дефект є складно. На дереві немає ознак гниття. Відповідно, точну причину, чому воно розвалилося зможе сказати слідство. Мій особистий попередній висновок такий: поруч цього клена є дерево, яке має дуже специфічні ушкодження – ніби розлетілося на друзки. Воно росло поруч від клена, і теж пошкодило сусідню лавку. Припускаю, що це дерево було зруйноване блискавкою. Тобто блискавка влучила в нього і це могло призвести до падіння дерев навколо, зокрема і до пошкоджень клена. Бо в інших частинах парку пошкоджених дерев немає. Лише в тій частині, де сталася трагедія", - розповіла Олександра Сладкова.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, під час буревію у Стрийському парку на двох людей - хлопця і дівчину, впало дерево. На жаль вони не вижили. Як стало відомо згодом, загиблий хлопець був курсантом Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ