Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За рік до Британії прибули 333 000 мігрантів

Міграція до Британії за минулий рік упритул наблизилася до історичного максимуму, сказано в останньому звіті влади - за місяць до референдуму про вихід з ЄС.

Історичний рекорд припливу мігрантів в країну - 336 тис осіб за рік - був зафіксований у червні минулого року. Відтоді в країну в'їхали 333 тис мігрантів, сказано в новому звіті.

Приріст міграції - різниця між числом людей, які приїхали на постійне проживання у Великій Британії, і тих, які виїхали з країни.

Приріст міграції з країн ЄС минулого року склав 184 000, що є рекордом для прибульців з країн Євросоюзу.

Питання про міграцію та права мігрантів - одна з проблем, які стоять у центрі дебатів про вихід Британії з Європейського Союзу.

Уряд Британії пропонує заборонити мігрантам із Євросоюзу отримувати певні види допомоги протягом перших чотирьох років перебування в країні. Однак Європейська комісія вже назвала цю пропозицію дуже проблематичною.

У Брюсселі зараз обговорюється можливість надання британському уряду права застосовувати так зване "екстрене гальмо" і в особливих випадках обмежувати доступ мігрантів до соціальних послуг протягом чотирьох років.

Інші важливі для референдуму питання - подальша інтеграція Британії з континентальною Європою, наприклад, у фінансовій сфері.

Загальнонаціональний референдум про членство Британії в Євросоюзі пройде 23 червня.

Провідник кампанії за вихід Британії з ЄС Борис Джонсон назвав "цинічною" обіцянку прем'єр-міністра Девіда Кемерона знизити приріст міграції до позначки нижче 100 000, поки країна залишатиметься в складі ЄС.

В інтерв'ю редактору ВВС з політичних питань Лорі Кунссберг екс-мер Лондона сказав, що це зобов'язання виконати неможливо.

"Ця статистика показує скандальність обіцянки, яку неодноразово висловлювали політики, скоротити імміграцію до десятків тисяч на рік. А тепер вони просто розведуть безпорадно руками і скажуть, що нічого не можуть вдіяти, бо Брюссель відібрав у них контроль", - сказав Борис Джонсон.

За словами редактора ВВС, міграційна статистика припала на поганий час, бо побоювання щодо росту імміграції зіграє на руку прихильникам виходу Британії з ЄС.

Заступник міністра внутрішніх справ Джеймс Брокеншир сказав ВВС, що домовленість, досягнута прем'єром Кемероном і лідерами ЄС у Брюсселі, дозволить закрити багато "лазівок" для потенційних мігрантів.

"Вихід із ЄС геть зовсім не стане панацеєю чи засобом зупинити міграцію", - додав урядовець, який сказав, що приріст міграції з-поза меж ЄС перевищує міграцію з ЄС, а вихід зі складу Європейського союзу завдасть "великої шкоди економіці і робочим місцям".

BBC

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ