Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За сприяння ЄС Україна покращила управління ризиками катастроф

Програма з попередження, готовності та реагування на природні і техногенні катастрофи в країнах Східного Партнерства (PPRD East 2), яка фінансується ЄС, протягом чотирьох з половиною років її впровадження допомогла Україні покращити управління ризиками катастроф.

Сендайська рамкова програма − це добровільна угода, яка визнає, що держава має головну роль у зменшенні ризику катастроф, але відповідальність має поділитися з іншими зацікавленими сторонами. Вона спрямована на суттєве зменшення ризику катастроф і втрат у житті, життєдіяльності та охороні здоров'я, а також економічних, фізичних, соціальних, культурних та екологічних активів осіб, підприємств, громад та країн.

За інформацією Представництва ЄС в Україні, допомога стосувалася, зокрема, узгодження національного законодавства зі стандартами Євросоюзу, проведення тренінгів для співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій та інших зацікавлених сторін з управління ризиками катастроф. Про це повідомляє Євроінтеграційний портал.

Також в межах Програми Україна взяла участь у 40 регіональних та 8 національних заходах з управління ризиками катастроф. 

"Завдяки успішному впровадженню програми PPRD East 2, Україна перебуває у завершальній стадії вдосконалення системи збору даних про втрати від катастроф шляхом приведення національного законодавства до міжнародних стандартів. Це дозволить Україні бути готовою до реалізації Сендайської рамкової програми та її звітності", − вважає заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Руслан Білошицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ