Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За сприяння ЮНЕСКО у місті відкриється Львівський культурний хаб

1/3
Сьогодні, 22 серпня, на виконкомі затвердити структуру Фонду культури Львівської міської територіальної громади та положення про його відділ «Львівський культурний хаб», що створюється у межах проєкту ЮНЕСКО «Культура заради миру та стійкості: створення культурного центру у місті Львові, Україна».

Культурний хаб діятиме на вул. Князя Романа, 6 та працюватиме над розвитком і промоцією культури у нашому місті.

«Раніше на сесії міської ради ми затвердили програму Фонду культури, зараз затверджуємо його структуру. Це дає можливість розпочинати роботу Фонду культури у Львові. Це нова установа, яка займатиметься розвитком галузі культури.

Це надзвичайно важливий крок для міста Львова. Це дає можливість співпраці з середовищем, з іноземними партнерами. Однією з таких співпраць буде відкриття Львівського культурного хабу, роботу якого повністю фінансуватиме ЮНЕСКО. Ми налагодили дуже добру роботу із партнерами з ЮНЕСКО для того, щоб у Львові (а Львів є єдиним містом України, що матиме такий хаб) ще більше розвивати галузь культури. Відкриття хабу планується вже восени», – розповіла Марта Іванишин, керівниця Фонду культури.

До повноважень Львівського культурного хабу належать:

·  Проведення програм наставництва з питань охорони культурної спадщини, розробка або адаптація освітніх матеріалів з питань захисту та промоції культури у всіх її формах.

·   Підтримання та зростання креативних індустрій, надання простору для художників, музикантів та інших працівників культури для організації роботи та виставок.

·   Організація культурних заходів та підтримка досліджень у сфері культури.

·  Просування культури, у тому числі шляхом співпраці з медіа, організації кампаній та інших заходів, спрямованих на підвищення обізнаності та сприяння повазі до культурного розмаїття, та створення платформи для діалогу та взаємодії. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ