Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

За тиждень Львівщина може опинитися в "червоній" зоні - Чемерис

Епідситуація на Львівщині погіршується. Упродовж останніх двох тижнів достатньо високою є кількість хворих, яких госпіталізовують щоденно і які потребують стаціонарного лікування. У зв’язку з цим, мережу ліжкомісць для хворих на ковід в області розширили.

Про це на брифінгу щодо епідситуації розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«Відповідно до розпоряджень керівника робіт, Міністра охорони здоров’я, загалом 20 закладів Львівщини внесено до переліку ковідних: 16 закладів вже приймають пацієнтів, 4 - перебувають на стадії контрактування і відповідно до наказу департаменту розпочнуть свою роботу з понеділка. Ці 4 заклади – це Жовківська і Самбірська районні лікарні, а також 5-та і 1-ша міські клінічні лікарні міста  Львова.

Практично повністю завантажена лікарня у Рудках, тому відкриваємо стаціонар у цьому напрямку у Самборі. Додаємо до роботи Жовківську лікарню, оскільки є високі тенденції до збільшення госпіталізацій саме у північній частині області.

Таким чином, для пацієнтів з ковідом відведено 4170 ліжок – це наша госпітальна база, яка вже готова і може надавати допомогу таким пацієнтам. Понад 95% цих ліжок забезпечені киснем. Станом на сьогодні в стаціонарах області перебуває 2196 осіб. З них вакциновані 143 пацієнти.  Стан вакцинованих близький до середньої важкості, всі вони перебувають у соматичних відділеннях», - зазначив Орест Чемерис.

Він також додав, що за показниками захворюваності та госпіталізацій, визначеними постановою Кабміну № 1236, Львівщина досі перебуває у «жовтій» зоні. Проте при збереженні теперішньої динаміки, вже за тиждень область може досягти показників «червоної» зони. Зазначимо, рішення про посилення карантину та перехід в іншу зону епіднебезпеки приймається виключно Державною комісією ТЕБ і НС.

«Щодо вакцинації, то двома дозами на Львівщині щеплено 353 991 особу, першою дозою – 461 329. Щоденно у робочі дні вакцинують від 7300 до 7600 осіб. Окрім того, згідно з новим наказом Мінохорони здоров’я, вже через місяць вакцинація буде обов’язковою для освітян та держслужбовців, а ті заклади, в тому числі, освітні, де повністю вакциновані 100% персоналу, зможуть працювати і в разі запровадження «червоної» зони», - зазначив очільник департаменту охорони здоров’я області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ