Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За виборами у США слідкували 55% українців, - опитування

Згідно з результатами опитування Соціологічної групи «Рейтинг», 55% опитаних українців слідкували за перебігом виборів Президента Сполучених Штатів Америки. Більший інтерес вибори викликали на Заході країни (67%), менший – на Сході (48%), повідомив офіційний сайт "Рейтингу".

Частіше за виборами слідкували чоловіки, люди середнього і старшого віку, з вищим рівнем освіти і доходів. Найменший інтерес до виборів у США проявили прихильники Опозиційного блоку і Радикальної партії.

39% опитаних українців симпатизували Гілларі Клінтон, кожен десятий – Дональду Трампу, 42% – не симпатизували жодному кандидату. Серед тих, хто слідкував за виборами симпатії українців розподілилися наступним чином: 62% симпатизували Клінтон, 15% – Трампу. 

Клінтон найбільше симпатизували респонденти з вищим рівнем освіти і доходів, частіше в містах, здебільшого на Заході та в Центрі України, при цьому на Сході і Півдні переважно не симпатизували жодному з кандидатів. 

Рівень підтримки Клінтон був відносно вищим серед жінок, Трампа – вищим серед чоловіків. Хоча якщо говорити в цілому, то респонденти обидвох статей, зазвичай, у більшості схилялись у бік кандидата від Демократів.

Серед виборців українських партій Клінтон найчастіше підтримували прихильники БПП Солідарність, Громадянської позиції, Свободи, партії Хвиля (М.Саакашвілі), Батьківщини і Самопомочі. Водночас, прихильники Опозиційного блоку частіше симпатизували Трампу.

Відносна більшість (42%) не очікують жодних змін у відносинах України та США після перемоги Дональда Трампа на виборах Президента Сполучених Штатів Америки. Водночас чверть думають, що відносини зміняться в гіршу сторону. Найбільше погіршення очікують в Центрі та на Півдні України. Лише 7% опитаних українців вважають, що відносини покращаться. 

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 3%. Терміни проведення дослідження: 18-20 листопада 2016 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ