Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За викид нечистот екс-банкіра Ігоря Грицака оштрафували аж на 340 грн

Накладаючи такий «солідний» штраф, адміністративна комісія при виконкомі Славської селищної ради врахувала пом’якшуючу обставину - щире розкаяння пенсіонера Грицака Ігоря Юліановича, 1956 року народження.

Це вбачається із постанови про накладення адміністративного стягнення щодо Грицака І.Ю. від 26.06.2020 року, підписаною головою адмінкомісії Володимиром Безегою.

Нагадаємо, що йдеться про власника розкішного котеджу у Славському на вулиці Волошина поблизу гори Тростян, який роками (!) користується незаконно збудованою та несправною очисною спорудою, спускаючи каналізаційні води прямо в карпатський ліс.

Разом з Ігорем Грицаком – екс-банкіром та бувшим посадовецем Фонду гарантування вкладів фізичних осіб – дану очисну споруду також експлуатують інші власники елітних садиб на вул. Волошина, зокрема, його син, бізнесмен Остап Грицак, колишній директор-розпорядник ФГВФО Костянтин Ворушилін, тим самим тривалий час забруднюючи довкілля.

Це при тому, що упродовж останніх десяти місяців дане порушення тричі фіксувалося комісіями Славської селищної ради, а власники елітних садиб на вул. Володина (у тому числі Ігор Грицак) притягувалися Державною екологічною інспекцією у Львівській області до адміністративної відповідальності за порушення вимог щодо поводження з відходами, що в свою чергу спричинило забруднення земельних ділянок.

Останній раз робоча група комісії Славської селищної ради, що відповідає, зокрема, за благоустрій та санітарний стан території, порушення з боку власників котеджів на вулиці Волошина зафіксувала 8 квітня 2020 року.

У результаті було складено акт про проведення обстеження за підписом Славського селищного голови Волидимира Беги, у якому зазначено наступне:

«За межами ділянок власниками будинків №57, №61, №63, №67, №73, №75, №77 незаконно без документів побудована так звана очисна споруда, у якої назовні витікають нечистоти і попадають в ліс, забруднюючи природнє середовище, біля самої споруди розповсюджується специфічний сморід нечистот (...)».

У подальшому – 8 травня 2020 року – на власників котеджів на вулиці Волошина інспектором з благоустрою Славської селищної ради Павлом Янушкевичем були складені протоколи про адміністративні правопорушення.

У числі порушників, яким «світило» притягнення до адмінвідповідальності згідно ст. 152 КУпАП (якою передбачено адміністративну відповідальність за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, а також правил благоустрою територій населених пунктів) опинилися такі громадяни: вищеназваний Грицак Ігор Юліанович, Грицак Остап Ігорович, Ворушилін Костянтин Михайлович, Дідевич Сергій Ігорович, Кушпіт Володимир Петрович, Маслюк Андрій Дмитрович та Муляк Роман Володимирович.

Постанову про накладення адміністративного стягнення щодо пенсіонера Грицака Ігоря Юліановича, 1956 року народження, адміністративна комісія при виконкомі Славської селищної ради винесла 26 червня 2020 року.

У ній, зокрема, зазначено, що Ігор Грицак, з’явившись на засідання адмінкомісії, факт вчинення адмінправопорушення визнав частково та пояснив, що «на даний час він вживає всіх заходів щодо узаконення системи очисних споруд по вул. Волошина в смт. Славське, чим у свою чергу він іде на зустріч іншим співвласникам земельних ділянок по вул. Волошина в смт. Славське, які користуються цими очисними спорудами».

У постанові також заначені пом’якшуючі обставини: «щире роскаяння винного», а також те, що «на даний час Грицак І.Ю. вживає всіх заходів щодо узаконення системи очисних споруд по вул. Волошина в смт. Славське, що підтверджується відповідним рішеням органу місцевого самоврядування».

А відтак адміністративна комісія при виконкомі Славської селищної постановила накласти на Ігоря Грицака адмінстягнення у вигляді штрафу у розмірі двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 340 гривень.

Як можна прокоментувати дане рішення? Впливовий у минулому «зливач» нечистот, який багато років користувався (та користується дотепер) незаконно збудованою та несправною очисною спорудою, спускаючи каналізаційні води прямо в карпатський ліс, після «щирого роскаяння» завдяки вияву «гуманності» з боку посадових осіб Славської селищної ради відбувся більш ніж смішним штрафом.

Щодо адмінматеріалів по інших вищеназваних власниках елітних садиб на вул. Волошина, які також користуються цією очисною спорудою, то вони були направлені для розгляду уповноваженим органам (адміністративним комісіям) за місцем їх проживання. Які на даних порушників були накладені штрафи – невідомо.

Віктор Корнієнко

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ