Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За затримку відповіді на запит львівський чиновник заплатить 920 грн

Суддя Галицького районного суду міста Львова наклав штраф на працівника Львівської облдержадміністрації за те, що з його вини відповідь на інформаційний запит громадянин була надана у строк не 5, а 8 робочих днів, - Доступ до правди.

За це адмінпорушення чиновник має сплатити 680 гривень штрафу та судовий збір 243,6 гривень.

Як сказано у судовому рішенні, громадянин звернувся з інформаційним запитом до Львівської ОДА з проханням надати копію Положення про Міжвідомчу координаційну комісію з питань реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади у Львівській області.

Через 8 робочих днів йому було надано відповідь, що Положення розроблене та буде надане після його затвердження, хоча закон «Про доступ до публічної інформації» встановлює термін для відповіді на інформаційний запит 5 робочих днів.

Потерпілий звернувся зі скаргою до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо порушення Львівською обласною державною адміністрацією Закону України «Про доступ до публічної інформації». Складений протокол про адміністративне порушення було направлено до місцевого суду.

Під час судової перевірки було встановлено, що затримка відповіді сталась через те, що особа, яка на той момент виконувала обов’язки керівника апарату ЛОДА відмовилась підписувати документ. Через це завідувач сектору забезпечення доступу до публічної інформації апарату Львівської ОДА був змушений підписувати відповідь на запит в іншої особи, про що надав пояснення у суді.

Суд встановив, що в.о. керівника апарату облдержадміністрації був присутній на робочому місці протягом 07.04.2015 р. до 17.04.2015 р. В суд правопорушник не з'явився, хоч про час та місце слухання справи був повідомлений належним чином, про причини неявки суд не повідомив.

У підсумку суддя виніс ухвалу – визнати особу винною у скоєнні адмінпорушення за ст.212-3 ч.2 КУпАП та накласти стягнення у виді штрафу в розмірі 680 (шістсот вісімдесят) гривень, а також стягнути на користь держави 243,60 гривень судового збору, разом 923 грн 60 коп.

«Порушення строку надання відповіді на інформаційний запит коштує 923,60 грн», - підсумувала історію Ірина Кушнір, представник Уповноваженого – начальник управління з питань підготовки конституційних подань та дотримання права на доступ до публічної інформації. 

Доступ до правди

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ