Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Забудовник холдингу “!FEST” самовільно зрізав у Брюховичах понад 100 дерев

У Брюховичах забудовник самовільно зрізав понад 100 дерев на вул. Лікарській, 12. Зокрема, 37 – наприкінці січня, за які мав сплатити 200 тис. грн штрафу. І ще близько 70 – днями. Про це інформує ЛМР.

Незаконні дії зафіксували посадовці міськради, які у понеділок, 4 березня, навідалися на цю локацію і почули шум бензопили. Про цей факт повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Посадовець зауважив, що дозвіл на оренду ділянки забудовнику надала ще тодішня селищна рада. «Мова про комунальну ділянку, яку орендує ТЗОВ «Інтерміськбуд», а забудовує компанія з символічною назвою «Квітка». Дозвіл на оренду цій фірмі надала ще Брюховицька селищна рада. А на будівельні роботи, які нещодавно розпочалися, – Київ. Містобуди – теж з минулого»,- зазначив Любомир Зубач.

Він  розповів, що приблизно місяць тому забудовник самовільно зрізав там 37 дерев, маючи дозвіл на зрізку лише двох. Тоді було все зафіксовано, складено протоколи. Порушника оштрафували на 200 тис. грн.

«Забудовник не має документа, який би дозволяв вирізати на міській ділянці геть усі дерева. Попри це, під’їхавши вчора на вул. Лікарську до майбутнього житлового комплексу з голосною назвою «Під зорями», перше, що почули, – на ділянці активно різали бензопили. Недовго ми йшли на звук. І тут, як каже карний кодекс, всіх впіймали на гарячому. Частина робітників різала сосни та граби. Діаметром понад 60 см. Поруч – на купі розкрижовані дерева. А також – багаття! Так замітали сліди.

Все зафільмували, зазнимкували, викликали поліцію та склали відповідні протоколи на керівника ТЗОВ.

Прикро від ситуації, бо цей забудовник точно знає: на ділянці комунальної власності заборонено самовільно зрізати чи навіть кронувати дерева. Але власноруч зухвало перетворює свій новий проєкт «Під зорями» на забудову, яка, може, й буде під зорями, але точно без дерев та із суцільними пеньками», - зазначив Любомир Зубач.

Як додали в департаменті міської агломерації ЛМР, вчора на місці працював поліцейський офіцер громади та слідчо-оперативна група Шевченківського відділу поліції. В їхній компетенції вносити відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальні правопорушення.

Сьогодні, 5 березня, на вул. Лікарську, 12 виїде комісія Адміністративно-технічного управління та управління екології та природних ресурсів, яка визначить точну кількість самовільно зрізаних дерев та завдану громаді шкоду.

«Загалом, масштаби розданої землі у приватні руки напередодні створення Львівської ОТГ та виданих поспіхом містобудів у брюховицьких лісах із віковими деревами сягають десятків і десятків гектарів. І, прогнозую, «вилазити» всяке ще буде не один рік», - зазначив Любомир Зубач.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ