Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Забудовник, який знищив мозаїку, зробив Садовому подарунок на день народження

Власник компанії "Ріел-Естейт Груп", яка зруйнувала мозаїку біля магазин "Океан", повідомив меру Львова Садовому, що готовий відновити витвір мистецтва своїм коштом. Про це мер написав на своїй сторінці у Facebook.

Також власник "Ріел-Естейт Груп" Володимир Швед пообіцяв додатково передати місту приміщення на 1000 кв.м для відкриття там дитячої школи художного і музичного спрямування.

Чи приймає таку пропозицію місто, Садовий не зазначив. Проте наголосив, що наполягатиме, аби новий парламент вніс доповнення до українського законодавства, щоб максимально жорстко посилити покарання за руйнування творів мистецтва та пам’яток архітектури. Відзначимо, що від "Самопомочі" до парламенту пройшов лише один депутат - Павло Бакунець.

Нагадаємо, що 18 липня забудовник, попри домовленості з містом, зруйнував мозаїку "Рибки" на території колишнього магазину "Океан" на вулиці Володимира Великого. Наступного дня в зв'язку з цим було скликано виконком, на якому місто  вирішило скасувати містобудівні умови щодо будівництва на території колишнього магазину "Океан".

Засновником ТзОВ "Компанія Ріел-Естейт Груп"  є скандальний бізнесмен Володимир Швед, який у 2017 був звинувачений у зґвалтуванні дівчини. Втім, прокуратура повідомила, що потерпіла відмовилась від звинувачень, і справа була закрита.  

Вандалів, що знищили мозаїку, публічно "відшмагали" в Ратуші

До слова, сьогодні мер Львова Андрій Садовий відзначає 51-річчя. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ