Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Загроза ракетної небезпеки, відновлення електропостачання: ключове за добу

Про головні події, якими «жила» Львівщина минулу добу, поінформував начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Як він зазначив двічі сирени сповіщали про повітряну тривогу – 26 липня о 13:47 та о 18:31. В обох випадках ворог атакував нашу державу. На Львівщині загрози не справдились. Дякуємо нашим героїчним Силам ППО за захист.

Через негоду у Львівській області без електропостачання станом на цю годину залишаються 36 населених пунктів, з них 15 повністю, 21 – частково. Над відновленням живлення працюють 16 бригад «Львівобленерго» – 24 одиниці техніки та 68 працівників.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини зустрівся з родинами воїнів з Яворівщини, які перебувають у полоні або вважаються зниклими. Сім’ї наших оборонців отримали відповіді на запитання щодо отримання інформації про їхніх рідних. Також – родичі військовополонених розповідали про ситуації, які потребують додаткового втручання правоохоронних органів. Більше про зустріч та куди на Львівщині звертатися родинами воїнів, які перебувають у полоні або зникли безвісти. 

Також зустріч з родинами військових провели у Самборі. Там консультували представники Координаційного центру при Львівській ОВА, Офісу підтримки родин військових, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, поліції, районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Пенсійного фонду й інші. 

Червоноградський район має один з найгірших результатів на Львівщині за кількістю демонтованих пам’ятників радянської доби. За пів року у районі демонтували лише 30% виявлених об’єктів. У Червонограді відбулося виїзне засідання обласної робочої групи з питань декомунізації.

У таксі області з’являться наліпки «Львівщина вільна від мови окупанта, вбивці та терориста».

Дрогобицької РВА спільно з Благодійним фондом «КОЛО» передала нашим воїнам на Херсонський та Харківський напрямки три автомобілі.

У Підкамінській громаді провели заняття з підготовки громадян до національного спротиву. Це заняття, які поглиблюють військово-патріотичне виховання, а також допомагають людям здобути необхідні навички, щоб не розгубитися в екстрених ситуаціях. Тренування організовує Золочівська РВА.

У Самбірський пологовий будинок передали три ліжка-трансформери та десять післяпологових ліжок. До цього у закладі було лише два трансформери, а це недостатньо, зважаючи на потребу. Підсилення надав Львівський обласний клінічний перинатальний центр.

Четверо спортсменів зі Львівщини стали призерами Європейських ігор єдиноборств. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ