Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Захисник Маріуполя увійшов до команди «Покрова АМП»

Футбольний клуб «Покрова АМП» заснували на Львівщині. До членів команди увійшов військовослужбовець Львівського прикордонного загону Денис Кузнецов. Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон.
Фото: Покрова АМП

Футбольну команду ветеранів з ампутаціями створили за ініціативи отців Салезіанського згромадження УГКЦ. Вона на 80% складається з військових, які захищали рідну землю на фронті.

Це перша в Україні футбольна команда осіб з ампутаціями, а також перша у світі, яка тренується на снігу. Від початку свого заснування команда поповнилась новими гравцями. Денис розпочав тренування цього місяця.

Прикордонник Денис Кузнецов присвятив службі понад 5 років. 24 лютого 2022 року зустрів у рідному Маріуполі. По команді вночі прибув до підрозділу, отримав зброю та вирушив на позиції. У складі Маріупольського гарнізону тримав оборону міста.

17 березня під час масованого обстрілу Денис отримав поранення кінцівки. Побратими доправили його до шпиталю на «Азовсталь», де медики зробили операцію. На заводі перебував протягом місяця і вийшов по команді 17 травня. Потрапив спочатку в Новоазовськ, далі – Донецьк. З ворожого полону прикордонник повернувся за обміном 29 червня 2022 року.

Своїми наполегливістю, старанністю, умінням любити та цінувати життя Денис є прикладом для товаришів по службі. Він щиро вірить у Перемогу України, а свою гру в команді присвячує побратимам, які ще досі в російському полоні.

Цього року футболісти «Покрови АМП» гратимуть у чемпіонаті Польщі ПЗУ АМП Футбол Екстракласа, який є одним з найсильніших в Європі. Старт чемпіонату запланований на 2-3 березня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ