Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Захисникам на лікуванні показали унікальні голограми церков Дрогобиччини

В одному з військових госпіталів Львова, захисникам України які перебувають на лікуванні продемонстрували унікальний проєкт 3D голограм.

Захід був організований СПА-Готелем "RESPECT" в рамках проєкту “Парк мультимедійних голограм “Дерев’яні церкви Дрогобиччини”, який був створений в 2023 році за підтримки Українського культурного фонду.

1/2

“Колектив проєкту вирішив, що культурна спадщина має працювати на захист країни. Сьогодні ми мусимо підтримувати ЗСУ, щоб армія могла захистити націю.  Я дуже радий, що нашу ініціативу підтримали й вдалось розпочати акцію з госпіталю, це була чудова ідея! Дякую полковникові Тарасові Греню за гарну організацію. Пізнавайте культурну спадщину і допомагай ЗСУ, а також приїжджайте в Східницю в СПА готель “Respect”, де ви завжди знайдете атмосферний, комфортний і корисний відпочинок!”, - співвласник готелю "RESPECT" Ігор Курус.

Відвідувачам та захисникам України, які перебувають на лікування було представлено 5 з 10 моделей найстаріших сакральних споруд Дрогобиччини, які датуються ХVII та XVIII століттями.

“ У нашому госпіталі проходять лікування воїни, які  народились і виросли у різних куточках України. Багато хлопців і дівчат уперше потрапили на захід нашої держави. На жаль, під час окупації радянським союзом частина України просто була пограбована комуністами, а наша історія часто-густо була витерта з нашої ментальної пам'яті. Завдяки таким історичним проєктам ми можемо побачити, наскільки глибоко у віки сягає наша історія і культура, яку багату спадщину ми маємо від попередніх поколінь українців. А те, що ці фігури мають такий об'ємний вигляд, лише додають їм шарму і привертають увагу. Сподіваюсь, що цей проєкт буде лише першим кроком у лагідному наверненні до нашої багатовікової культурно-історичної спадщини! ”, - зазначив прес-офіцер госпіталю полковник Тарас Грень.

1/2

Як розповів також Ігор Курус, вже найближчого понеділка, з унікальними експонатами будуть мати змогу познайомитись усі охочі в Львівському музеї історії релігії (пл.Музейна,1). Дана акція відбудеться завдяки співпраці Львівського музею історії релігії, СПА-готелю "RESPECT" (СХІДНИЦЯ) та благодійного фонду "ДОПОМОГА І ТУРБОТА".

На виставці буде презентовано всі 10 експонатів даної колекції. Проєкт спрямований на збір коштів для допомоги нашим захисникам і просування необхідності збереження нашої культурної спадщини в регіоні. Мета заходу зібрати не менше 1 мільйона гривень та закупити дрони для бійців на передовій.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Львівському музеї історії релігії презентують шоу голограм дерев’яних церков Дрогобиччини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ