Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Закон про імперативний мандат гостро необхідний лише БЮТ – Андрій Єрмолаєв

«Президент Віктор Ющенко не підпише закон про імперативний мандат, а буде використовувати своє право вето як елемент політичної гри», – розповів «Гал-info» президент Центру соціальних досліджень «Софія» Андрій Єрмолаєв.
 За його словами, представники Блоку Юлії Тимошенко зараз втратили контроль за депутатами місцевих рівнів, тому їм необхідно прийняття такого закону.
 «За допомогою Закону «Про імперативний мандат для місцевих депутатів» вони хочуть відновити цей контроль. Проте прийняття цього закону їм потрібно лише для цієї каденції, оскільки на наступних виборах депутатів місцевих рівнів пропагуватиметься ідея мажоритарного обрання депутатів місцевих рівнів. Тому на цю каденцію такий закон активно пропагується БЮТом до прийняття, оскільки він технічно і законно зберігає вплив за партійними депутатами фракцій на місцях», – сказав Андрій Єрмолаєв.
  Політолог також висловив переконання, що на наступні вибори цей закон не буде потрібен через інший механізм обрання депутатів у місцеві рівні влади. «Події, які останнім часом відбуваються навколо закону про Кабмін і про імперативний мандат, слід розглядати як механізм політичної гри, в тому числі Президента Віктора Ющенка, який відстоює демократичну позицію захисту інтересів проукраїнських партій. Президент до останнього буде відстоювати позицію політичного борця за права, в даному випадку - депутатів місцевого рівня. Тому прогнозую, що Віктор Ющенко до 5 лютого не підпише закон про імперативний мандат, проте говорити про домовленість на подолання майбутнього вето є зарано, оскільки з кожним днем, внаслідок політичних домовленостей, події в державі стрімко змінюються. Також прийняття цього закону дасть можливість Юлії Тимошенко пояснити свою позицію щодо спільного голосування з антикризовою коаліцією закону «Про Кабінет Міністрів України». Усі події слід розглядати виключно як політичну гру», – зазначив Андрій Єрмолаєв.
Президент центру соціальних досліджень «Софія» також висловив твердження, що оскільки Президент Віктор Ющенко виступає противником політичної реформи, то хоча б з цієї причини він не підпише закон про імперативний мандат. «Цей закон буде діяти в напрямку розвитку політичної реформи, то логічно, що Віктор Ющенко його не підпише в визначені 15 днів. Він буде зберігати позицію застосування вето, оскільки ведеться політична гра і закон порушує існуючі політичні норми», – вважає Андрій Єрмолаєв.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ