Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Закон про Кабмін грубо порушує Конституцію – Юрій Ключковський

Член фракції "Наша Україна" Юрій Ключковський вважає за необхідне розглянути у Конституційному Cуді закон про Кабмін, оскільки він, на думку депутата, грубо порушує Конституцію.
«Для мене необхідність розгляду у Конституційному Суді прийнятого закону про Кабмін сумнівів не викликає, тому що як мінімум з десяток положень цього закону грубо порушують чинну Конституцію», -- так «Гал-info» процитували слова Юрія Ключковського прес-служба «Нашої України».
Водночас, як приклад, депутат навів положення закону, яким прем'єру надається право давати вказівки усім посадовим особам органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.
«Таким чином, прем'єр стає головною посадовою особою держави, що Конституцією не передбачено. Я не бачу підстав Конституційному Суду не погодитися з тим, що це положення антиконституційне», -- зазначив народний депутат.
На думку депутата, найважливішою проблемою є терміни, в які суд зможе розглянути це питання: «А строки розгляду будь-якого питання в Конституційному Суді, на жаль, достатньо розтягнуті».
«Тим більше, через тривалу перерву у діяльності Конституційного Суду (більш ніж рік) він завалений справами. Тим більше, кожне питання розглядають в Конституційному Суді достатньо серйозно і скрупульозно», -- зауважив Юрій Ключковський.
Народний депутат додав, що «було б добре, якби Конституційний Суд прискорив розгляд цієї справи, не ставлячи її «в чергу». «Думаю, це цілком можливо», -- додав він.
«Затягування розгляду цього питання в Конституційному Суді загрожує тим, що в країні буде застосовуватися неконституційний закон з усіма наслідками, які з цього випливають», -- заявив Юрій Ключковський.
«Адже його зміст є достатньо загрозливим для держави. А, по-друге, усувати наслідки дії цього неконституційного закону буде дуже важко. І чим більше набереться цих наслідків, тим складніше їх усувати. Тому навіть річна затримка розгляду цього закону буде мати достатньо серйозні наслідки для держави», -- додав народний депутат.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ