Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Закон, який прийняла ВР, дасть мінус 13% до бюджету Львова

Мер Львова закликав державу підтримати бізнес, який не працює в умовах карантину. Про це 20 березня повідомили Гал-інфо у прес-службі Львівської міської ради.
Фото Гал-інфо Олена Ляхович

Мерія Львова звільняє від сплати оренди на час карантину ті заклади, які орендують приміщення комунальної власності, і були змушені припинити свою діяльність через введення карантину. Міський голова Андрій Садовий закликає державу також підтримати бізнес, але не за рахунок бюджетів міст.

«Якщо кафе чи ресторан орендують приміщення в міста, ми на час карантину вводимо нульову ставку. Я би дуже хотів, щоби держава також підтримала бізнес, але не тим, щоб податки забирати з міст, а щоби ввела якісь окремі фонди, тому що ми всі сплачуємо податки в державний бюджет.

Ми порахували, що закон, який прийняла Верховна Рада, він дасть мінус 13% до бюджету міста. І я, чесно кажучи, маю запитання: є, наприклад, магазин чи аптека, які будуть мати надприбутки. І їх також звільняють від податку на нерухомість? Тобто з одного боку ресторан, який не працює, — так, його треба підтримати. Але якщо бізнес працює, то нащо його звільняти від податку? Тому я думаю, що президент має цей закон переглянути, і мають бути відповідні доповнення.

Ну, і плюс, у цілому світі виділяються значні кошти на підтримку бізнесу, але це виділяється з державних фондів. Подивіться, як це робиться в Ізраїлі, Франції, США. Є багато прикладів", — сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадуємо, офіційні канали отримання інформації:

— офіційний сайт міської ради Львова: https://city-adm.lviv.ua/

— Facebook міського голови Львова: https://www.facebook.com/andriy.sadovyi/

— Facebook: https://www.facebook.com/lvivVScoronavirus/

— Telegram: https://t.me/lvivVScoronavirus

— чат-бот: https://t.me/lviv_city_helper_bot

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ