Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Законопроєкт про НАБУ планують винести на засідання Ради 21 травня

Законопроєкт, який передбачає, що директора НАБУ призначатиме уряд, планують винести на чергову сесію Верховної Ради у п'ятницю, 21 травня.
фото - Serg Bobra

Про це інформує УНН з посиланням на заступницю голови парламентської фракції “Слуга народу” Євгенію Кравчук.

На запитання, коли планують винести законопроєкт про НАБУ, Кравчук відповіла, що у п‘ятницю на чергову сесію ВРУ.

Варто зауважити, що раніше нардеп від "ЄС" Олексій Гончаренко повідомляв, що питання може розглядатися 20 травня на позачерговій сесії Верховної Ради.

На сайті Верховної Ради з'явився текст законопроєкту № 5459 про Національне антикорупційне бюро України, який пропонує дати Кабміну повноваження щодо призначення та звільнення голови НАБУ. Законопроєкт було подано до ВР 30 квітня народними депутатами Давидом Арахамією, Анастасією Радіною, Сергієм Іонушасом та Олександром Корнієнком.

Документом також пропонується визначити, що конкурсний добір на посаду директора НАБУ організовує та проводить конкурсна комісія, до якої входять шість осіб, із яких три особи визначаються Радою національної безпеки та оборони України та три особи – визначаються Кабінетом Міністрів України на підставі пропозицій партнерів з розвитку, які надавали Україні міжнародну технічну допомогу у запобіганні та протидії корупції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ