Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Залізничні вокзали стануть прихистками у випадку блекауту

Укрзалізниця готова забезпечити людей теплом і всім необхідним на випадок блекауту та надзвичайних ситуацій.

Для цього на вокзалах у будь-який момент протягом години готові розгорнути стаціонарні пункти обігріву "Фортеці незламності".

Як повідомляють у пресслужбі УЗ, у стаціонарних пунктах на вокзалах можна буде: зігрітися; зарядити гаджети; скористатися інтернетом через Starlink; завітати до дитячої зони; отримати першу медичну допомогу тощо.

«Підготовку до зими ми розпочали ще влітку. Насамперед ми забезпечили безперебійне електропостачання та повну автономність наших вокзалів. Для повної незалежності від централізованого теплопостачання ми виготовили на власних потужностях 10 тисяч пічок для обігріву та заготовили необхідний обсяг дров. Усе це дозволило нам підготувати до розгортання на всіх 92 залізничних вокзалах «Пунктів незламності». А 16 найбільших з них у разі необхідності протягом години зможуть перетворитися на справжні «Фортеці незламності», — розповів голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін. 

Він подякував народу, уряду та послу США Бріджит Брінк за підтримку та допомогу Україні, партнерам з WCK, MSF, White Stork, Unicef та Товариству Червоного Хреста України та Фонду Говарда Баффета. 

«Ми вже отримали перший реальний досвід у Херсоні, де минулого тижня за годину змогли з партнерами розгорнути на вокзалі першу «Фортецю незламності», а також на Центральному вокзалі Києва, який після ворожих обстрілів тимчасово прихистив сотні пасажирів затриманих рейсів», — додав голова Укрзалізниці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ