Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Проект Податкового кодексу: замість 13 податків пропонують 9

Замість чинних на сьогодні 13 податків пропонується залишити 9. Про це 15 березня у Львові під час презентації проекту Податкового кодексу України розповів президент Асоціації платників податків України (АППУ) Грігол Катамадзе.

Отож, в АППУ, яка є автором презентованого проекту Податкового кодексу, пропонують залишити 9 податків, а саме:

- 5 загальнодержавних податків:  податок на додану вартість, податок на доходи фізичних осіб, податок на виведений капітал, акцизний податок, платежі за використання природних ресурсів (плата за користування надрами видобування корисних копалин,  плата за користування надрами в цілях, не пов’язаних із використанням водних ресурсів);

- 4 місцевих: податок на нерухомість, плата за землю,  сільськогосподарський податок, податок з фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб зі статусом мікробізнесу та малого бізнесу.

А також мито, яке справляється відповідно до Митного кодексу України. 

Додамо, що Асоціація платників податків України також підтримала проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податку на виведений капітал, яким пропонується замінити податок на прибуток підприємств податком на виведений капітал.  Податок на виведений капітал, на думку експертів, дозволить показувати реальний прибуток, реальну звітність, зупинити відтік капіталу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ