Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Запасів хлору у Харкові вистачить максимум до 22 липня

У Харкові запасів хлору для знезараження води залишилося максимум до неділі, 22 липня. Про це в коментарі "112 Україна" повідомила віце-президент Асоціації водоканалів України "Укрводоканалекологія" Ольга Бабій.

"Харківводоканал" має запасу хлору до кінця суботи - початку неділі. Це вже фінішні залишки, далі нізвідки перерозподіляти, тому що цей тиждень ми витратили на те, щоб перерозподілити між водоканалами, у кого є критичні припинення хлору, які були в інших підприємств", – наголосила Бабій.

Раніше голова асоціації "Укрводоканалекологія" Олександр Шкінь повідомляв, що найскладніша ситуація з наявністю хлору для очищення води склалася у чотирьох обласних центрах. Зазначалося, що найгірша ситуація сьогодні склалася у Харкові, Кропивницькому та Запоріжжі. У Харкові вже рахунок йде на дні. В Києві залишилося хлору ще десь на місяць.

Нагадаємо, на підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства України виникла складна ситуація з подальшим знезараженням питної води, оскільки в середині червня "ДніпроАзот", який є виробником рідкого хлору, необхідного водоканалам для знезараження питної води, попередив, що припиняє постачання та зупиняє виробництво реагенту.

Як зазначають на підприємстві, це вимушений крок, оскільки через подорожчання енергоресурсів виробництво їхньої продукції стало невигідним.

Цю ситуацію намагалися виправити за допомогою залучення уряду і РНБО, але, незважаючи на досягнуті домовленості з керівництвом "ДніпроАзоту", виробництво хлору поки не відновлене.

112 Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ