Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Запорізька АЕС переводить 5-ий енергоблок у стан "холодного зупину"

П’ятий енергоблок тимчасово захопленої Запорізької атомній електростанції (ЗАЕС) окупанти переводять у режим “холодного зупину”.

Про це йдеться у звіті Міжнародної агенції з атомної енергії (МАГАТЕ).

"Перехід блоку на холодну зупинку розпочався 20 листопада та завершиться 21 листопада, повідомляє ЗАЕС. Блок № 4 залишиться в режимі "гарячої зупинки". На цей час немає планів виведення другого блоку на гарячу зупинку замість блоку №5, повідомили на станції", — йдеться у заяві генерального директора Рафаеля Гроссі.

У звіті МАГАТЕ повідомили, що після того, як п'ятий енергоблок буде переведений в стан "холодного зупину" на ЗАЕС проведуть випробування, аби визначити, чому у вторинному контурі охолодження одного з парогенераторів блоку було виявлено низький рівень бору.

"ЗАЕС повідомила експертам МАГАТЕ, що концентрація бору в ураженому контурі охолодження залишається нижчою за межі, дозволені його технічними характеристиками. Крім того, не було виявлено радіоактивності у вторинному контурі охолодження. Борована вода використовується в теплоносії першого контуру для підтримки ядерної безпеки", — йдеться у звіті міжнародної агенції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ