Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зареєструвати громадську організацію тепер можна онлайн

Зареєструвати громадську організацію тепер можна онлайн. Про це повідомили на Урядовому порталі.

Для цього слід зайти на портал «Онлайн-будинку юстиції» або на Урядовий портал kmu.gov.ua в розділ «Електронні послуги».

Потрібно авторизуватись у персональному кабінеті «Онлайн-будинку юстиції», сформувати заяву, долучити до неї перелік необхідних документів у форматі PDF, накласти на документи електронний підпис, після чого зазначені документи стають доступними державному реєстратору для прийняття відповідного рішення. Термін розгляду заяви становить три робочі дні.

Характерно, що засновники організації, перебуваючи у різних місцях, можуть підписувати документи дистанційно. Заявник надає доступ до документів, що подають, співзасновникам організації за лінком. Після підпису всіма співзасновниками документи автоматично надсилаються держреєстратору.

Над проектом електронної послуги працювали: Державне агентство з питань електронного урядування України, Міністерство юстиції України, ДП «Національні інформаційні системи» за підтримки програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що виконується Фондом Східна Європа, Фондом «Інновабрідж» та фінансується Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва. А також – команда проєкту USAID «Громадяни в дії».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ