Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зарплата залізничників вища за середньомісячну майже по всій Україні

Як свідчить статистика, зарплата працівників АТ «Укрзалізниця» за перший квартал 2019 року вища за середньомісячну майже по всій Україні.

У середньому працівники регіональних філій в першому кварталі цього року заробляли 11032 грн на місяць, що на 14,6% більше середньої зарплати по Україні.

Найбільша різниця між зарплатами працівників регіональних філій та середньою по області в Херсонській — 46,4%, Луганській — 45,4%, Івано-Франківській — 40%, Вінницькій області — 38,4%. Майже на третину більша зарплата працівників Укрзалізниці у Львівській, Харківській, Одеській та інших областях. Найменша різниця між зарплатами залізничників та середньою по області — у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій областях. Лише в Києві середня зарплата в регіоні випереджає зарплату залізничників більше ніж на 20%.

Нагадаємо, з 1 липня 2019 року годинні тарифні ставки та посадові (місячні) оклади підвищені за переважною більшістю професій на 10 відсотків — таке рішення прийняло правління АТ «Укрзалізниця» для вдосконалення оплати праці залізничників.

З 2014 по 2018 рік зарплата залізничників загалом зросла в 2,5 рази, причому в 2017 році зростання було максимальне — 35%. Також фонд оплати праці Укрзалізниці щороку зростає. Якщо у 2017 році він становив 26 млрд грн, то у 2018 році — вже 33 млрд грн. На зарплату працівників торік Укрзалізниця спрямувала понад 42% валового доходу компанії, тоді як інші галузі зазвичай на оплату праці витрачають значно менше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ