Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Зарплати військових зростуть мінімум на 30%

Збільшення фонду грошового забезпечення військовослужбовців на 41% дозволить збільшити зарплати військовим не менш ніж на 30% у порівнянні із 2018 роком. Про це повідомив начальник управління організаційного та соціальних виплат Департаменту фінансів Міністерства оборони України В’ячеслав Салахов під час брифінгу.

Про це пише УНН з посиланням на прес-службу Міноборони.

"Законом України „Про Державний бюджет України на 2019 рік“ Міністерству оборони України передбачено видатки для виплати грошового забезпечення військовослужбовцям ЗС України у сумі 49,6 млрд грн... Порівняно з 2018 роком, фонд грошового забезпечення на 2019 рік збільшено на 15,2 млрд. грн, або на 41%, що дозволить виконати завдання глави держави щодо збільшення розміру грошового забезпечення військовослужбовців не менш ніж на 30 %", - зазначив Салахов.

За його словами, підвищення розмірів зарплат військовослужбовців буде здійснено за рахунок збільшення його додаткових видів, зокрема, надбавки за особливості проходження служби та щомісячної винагороди (премії).

Як підкреслив Салахов, у 2019 році, відповідно до рішення міністра оборони України, встановлено мінімальний розмір надбавки за особливості проходження служби у розмірі 65% від посадового окладу, окладу за військове звання та надбавки за вислугу років всім категоріям особового складу. Окремим категоріям військовослужбовців, в залежності від особливостей проходження ними військової служби, розмір зазначеної надбавки збільшується до 100%.

Серед таких категорій військових - лікарі, механіки-водії танків, гаубичних самохідно-артилерійських установок, БМП, наземні авіаційні спеціалісти, плавсклад, десантники, спецпризначенці, льотчики та інші.

Цього року також був збільшений розмір щомісячної премії військовослужбовців, які проходять службу у військових частинах Сил спеціальних операцій, Десантно-штурмових військ, морській піхоті, у складі екіпажів надводних кораблів (суден, катерів). Водночас, підвищення не стосуватиметься військовослужбовців, які проходять службу на посадах в штабах зазначених військових угрупувань та підрозділах забезпечення.

Нагадаємо, 15 вересня, відповідно до статті 107 Конституції України, Президент Петро Порошенко підписав Указ, який увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 вересня 2018 року "Про пропозиції до проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2019 рік" по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України".

На оборону та безпеку в Державному бюджеті України на 2019 рік закладено майже 212 млрд гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ