Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зашквар депутатки “Голосу”: вкрадену землю в Брюховичах не віддають державі

Шевченківський районний суд міста Львова не задовольнив позов у витребуванні в державну власність двох ділянок загальною площею 0,5 га біля Львова.

Мова йде про землю, яку Брюховицька селищна рада незаконно вилучила із земель лісового фонду та продала.

Кінцевою власницею ласих ділянок поряд з Львовом стала депутатка Львівської облради від партії “Голос” та працівниця бізнес-школи УКУ Роксоляна Вороновська та її брат Володимир Гудзоватий.

Мама подарувала

Як зазначає видання Наші гроші, історія цієї землі тягнеться ще з 2014 року. Тоді Брюховицька селищна рада без дозволу Кабміну вилучила з державного лісництва 19,1 га лісу. Пізніше ділянку було подрібнено на менші частини та активно змінювались власники. 

Роксоляна Вороновська

Перед тим, як стати власністю депутатки “Голосу”, земля належала її матері - Оксані Гудзоватій. Дружина Андрія Гудзоватого ‒ львівського бізнесмена, власника ТОВ «Хліб-Трейд» (ТМ Просто добрий хліб), подарувала ділянку доньці, поспіхом збудувала та ввела в експлуатацію житловий будинок.

Рішення суду

Шевченківський районний суд не зміг повернути землю у державну власність, адже об'єктом позову може бути лише майно, яке існує в натурі на момент подання. Земельні ділянки, про які йде мова, на думку суду, «перестали існувати як індивідуально визначені речі, оскільки на них розташований житловий будинок, який належить на праві власності відповідачам».

Таким чином відчуження призводить до “втручання у мирне володіння нерухомістю”, а помилки державних органів є відповідальністю самої держави і не можуть виправлятися за рахунок осіб, яких вони стосуються.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ