Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Засідання про відкликання Разумкова з посади спікера ВР вестиме Гетманцев

Засідання, на якому розглядатиметься питання про відкликання з посади голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, вестиме народний депутат з фракції "Слуга народу" Данило Гетманцев.
Данило Гетманцев

Про це інформує УНН.

За це рішення проголосували 239 нардепів.

Кандидатуру Гетманцева вніс на розгляд перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

“Відповідно до частини 3 ст. 76 Регламенту ВР України, наша фракція пропонує розглянути питання, хто буде головуючим на цьому засіданні. 

При розгляді питання про відкликання з посади голови ВР обрати за процедурою ad hoc з числа народних депутатів, які не підписали пропозицію про відкликання голови, народного депутата Гетманцева Данила Олександровича”, — заявив Корнієнко.

Він наголосив, що це питання не потребує включення до порядку денного, а тому його можливо ухвалити без обговорення у комітетах та за скороченою процедурою.

Таку процедуру розгляду кандидатури головуючого на засіданні з розгляду питання відкликання Разумкова з посади спікера підтримали 234 нардепи. Окрім того, нардепи озвучили пропозиції щодо кандидатури головуючого на засіданні.

Так, представниця "Європейської солідарності" Ірина Геращенко запропонувала кандидатури позафракційного (колишнього представника фракції “СН”) Гео Лероса, нардепа з фракції “СН” Юрія Корявчинкова та представника фракції “ЄС” Олексія Гончаренка. Також лунали пропозиції внести на розгляд кандидатури Андрія Парубія, Олександра Бакумова та Миколи Тищенка.

Врешті, на голосування були виставлені кандидатури Гетманцева, Лероса, Гончаренка та Бакумова.

За результатами рейтингового голосування найбільше голосів отримала кандидатура Гетманцева — “за” проголосували 236 нардепів. Рішення про обрання його головуючим було підтримано 239 нардепами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ