Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Засновники BlackLivesMatter потрапили до списку Time, а Путін - ні

Журнал Time опублікував список найбільш впливових людей 2020 року. До нього, окрім політиків та музикантів, цього року потрапила рекордна кількість активістів, науковців та медиків.
"Людини року" 1943. Фото: Time.

Список журнал опублікував у себе на сайті, передає Громадське.

Зазначимо, що він не є рейтингом і не розподілений за місцями. Усіх діячі відносили до категорій: «Лідери», «Титани», «Діячі мистецтва» і «Кумири».

Серед політиків у список потрапили президент США Дональд Трамп, голова КНР Сі Цзіньпін, а також Ангела Меркель, Джо Байден та Ненсі Пелосі.

Відзначили також президента Бразилії Жаїра Болсонару, який, за версією журналу, мав найгірший вплив під час боротьби з епідемією та пожежами в лісах Амазонії.

Також до списку потрапили інфекціоніст з Мюнхена Камілла Роте, вірусологи  Ши Чженлі та Чжан Юнчжен та медсестра з Нью-Йорку Еммі О’Салліван. Всі вони зробили великий внесок у боротьбу з COVID-19.

Найвпливовішими людьми цього року стала також низка активістів. До списку у категорію «Ікона» потрапили засновники руху BlackLivesMatter Алісія Гарза, Опал Тометі та Патрісс Каллорс. 

До списку Time також внесли активіста з Гонконгу Натана Лоу та японську активістку Шиорі Іто, яка стала символом руху MeToo в країні.

Президента Росії Володимира Путіна, який часто потрапляв у цей список, у 2020 році у ньому немає.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ