Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Заступнику голови КМДА вручили підозру

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру одному із заступників голови КМДА за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
фото - пресслужба ОГП

Про це інформує пресслужба ОГП.

За даними слідства, на підставі рішення Київської міської ради було надано в постійне користування Апарату Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) земельну ділянку на вул. Щусєва для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків з підземними паркінгами та об’єктами соціально-побутової інфраструктури.

Водночас у 2019 році на підставі акту обстеження посадовими особами КМДА підготовлено проєкт розпорядження щодо припинення апарату РНБО України права постійного користування ділянкою «у зв’язку з тим, що земельна ділянка за цільовим призначенням не використовується». Будь-які пояснення або документи від представників Апарату РНБО України при цьому не отримувались.

Під час погодження проєкту розпорядження юридичне управління апарату КМДА встановило його невідповідність законам України. Попри це, один із заступників голови КМДА незаконно його підписав. Такими діями державному органу завдано майже 48 млн грн шкоди, що підтверджується висновками проведеної судової оціночно-земельної експертизи.

За результатами розгляду клопотання за участi прокурорів Кропивницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону судом прийнято рішення про передачу Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) понад 3 тисяч тонн вибухових речовин - порохових зарядiв вартістю понад 5 млрд грн.

Водночас у своєму Telegram мер Києва Віталій Кличко повідомив, що підозру вручили Миколі Поворознику.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ