Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Затоплені дороги і будинки, повалені дерева, - наслідки негоди в Україні

У середу негода знеструмила понад сотню міст і сіл в семи областях України, повідомило ВВС Україна з посиланням на Державну службу з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Без електрики залишалися 30 населених пунктів у Запорізькій області, 24 - у Дніпропетровській, 20 - у Житомирській, 14 - у Київській, 13 - у Донецькій, 12 - в Луганській, 4 - у Кіровоградській.

В Україні напередодні пройшли сильні зливи, град, був шквальний вітер. В деяких місцях випала місячна норма опадів. Очікуються паводки в басейнах рік Дністер, Прут і Сірет. У випадку сильних злив у горах є загроза селевих потоків.

Синоптики попереджають, що 26 липня в Україні знову очікуються грози.

У Торецьку і Селидовому на Донбасі через сильний вітер падали дерева.

У Кіровоградській області рятувальники відбуксирували 11 автомобілів, що застрягли через негоду.

У Вінниці затопило обласну дитячу лікарню, там відкачали понад 70 кубометрів води.

Через сильний дощ на ріках Прикарпаття піднімається рівень води. В селі Фитьків Надвірнянського району річка пошкодила пішохідний міст.

Потоки річки Бистриці-Солотвинської в Тисменицькому районі пошкодили укріплення берегу. Дамби укріплюють каменем та мішками з піском.

В місті Болехів підтоплено підвали житлових будинків. У області оголосили штормове попередження на 26 липня.

У Запорізькій області 25 липня за одну годину випала півмісячна норма опадів (25 мм). Були сильні пориви вітру, через які падали дерева, перегороджуючи проїзд на дорогах.

У Вознесенівському районі через грозові дощі у водяний полон потрапили дві маршрутки з пасажирами. Їх довелося визволяти.

Рятувальники викачували воду в офісах і у будинках людей у місті. Трьох людей уразила блискавка.

Через сильні дощі у Генічеському районі на Херсонщині були підтоплені житлові будинки у приватному секторі.

Вдарила негода і по столиці. У Києві падали дерева, затопило багато підземних переходів, проїжджу частину - дорогу під Індустріальним мостом, проїзд на Дорогожичах, територію біля метро Лівобережна.

Разом з тим, 26-27 липня в більшості районів Одеської, Миколаївської, Запорізької, 26-27 липня і Кіровоградській областей буде надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

ВВС Україна 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ