Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Затори на перехресті вул. Шевченка-Ярослава Мудрого-Пстрака: як врегульовуватимуть рух

Нещодавно вул. Шевченка стала повністю проїзною після реконструкції. Відкривши вулицю для проїзду, на двох перехрестях – з вул. Єрошенка і вул. Ярослава Мудрого, запустили світлофорні об’єкти.

Станом на сьогодні задля зменшення заторів перед світлофорним об’єктом на перехресті вул. Шевченка – вул. Ярослава Мудрого – вул. Пстрака пропонують заборонити лівий поворот з вул. Шевченка на вул. Ярослава Мудрого.

Схема, яка передбачає ці зміни, наразі знаходиться на погодженні в Управлінні патрульної поліції у Львівській області, повідомляють в ЛМР.

Відразу після запуску в робочий режим світлофорного об’єкта на перехресті вул. Шевченка – вул. Ярослава Мудрого – вул. Пстрака фахівці відділу транспортного планування та моделювання ЛКП “Львівавтодор” розпочали натурні дослідження інтенсивностей, розподілу за напрямками, довжини черг та кількості транспортних засобів, що проїжджають стоп-лінію за тривалість дозвільного сигналу світлофора. Так, значні черги на перехресті вул. Шевченка – вул. Ярослава Мудрого – вул. Пстрака зумовлені конфігурацією вулиці та трьома інтенсивними транспортними потоками – вулицею Шевченка від/до центру та вулицею Ярослава Мудрого.

«Вирішенням цієї проблеми є заборона лівого повороту з вул. Шевченка на вул. Ярослава Мудрого (встановлення на підході до перехрестя дорожніх знаків 3.23 «Поворот ліворуч заборонено»). Таким чином з’являється можливість одночасно пропускати транспортні засоби з центру та до центру по вул. Шевченка (тобто є можливість надати авто з центру більше часу для проїзду, що в свою чергу зменшить черги та затримки). Завдяки тому, що по вул. Шевченка потоки зможуть рухатись в одній фазі руху, тривалість дозвільного сигналу по вул. Ярослава Мудрого буде збільшено, що дозволить значно зменшити транспортні затримки», – пояснюють у ЛКП «Львівавтодор».

Після погодження такої схеми організації дорожнього руху Управлінням патрульної поліції у Львівській області буде здійснено монтаж дорожніх знаків, нанесення відповідної дорожньої розмітки та перепрограмування дорожнього контролера.

Додамо, що рух транспорту по вул. Шевченка в сторону центру організовано двома смугами руху, одна з них – для приватного транспорту. Після перехрестя вул. Шевченка – вул. Ярослава Мудрого – вул. Пстрака в сторону центру рух здійснюється спільною однією смугою руху. Щодо руху громадського транспорту, то він має пріоритетний проїзд завдяки смузі громадського транспорту та світлофорному регулюванні. Рух транспорту по вул. Шевченка з центру здійснюється однією спільною смугою руху. По всій протяжності вулиці організовано рух велосипедистів велосмугою та велодоріжкою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ