Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Затверджено другий зразок бронежилета для українських захисниць — Міноборони

Міністерство оборони України затвердило другий зразок бронежилета для військовослужбовиць ЗСУ. Його розробили в компанії "Темп – 3000".
Фото - Міноборони

Випробування тривали три місяці та відбувалися у два етапи, повідомляє пресслужба Міноборони.

Перший – на зручність носіння військовослужбовицями. Другий – лабораторні випробування (балістичні, не балістичні, тестування матеріалів та фурнітури).

У відомстві розповіли, що у першому сертифікованому зразку, який розробила "Українська броня" бронеплита мала вигнуту назовні форму, то в компанії "Темп – 3000" жіночий бронежилет укомплектували демпферними подушками.

Зокрема вони допоможуть підігнати бронежилет під анатомічні особливості кожної жінки. Всього в комплекті – три подушечки різних розмірів. Крім цього, для захисту паху компанія розробила додаткову сумочку з м’яким балістичним пакетом. При цьому жіночий бронежилет має однакові балістичні характеристики, як і чоловічий. Вага бронежилету – від 10,5 кілограма і більше, залежно від комплектації.

"У ЗСУ служить понад 40 тисяч жінок. Наша мета – забезпечити наших захисниць бронежилетами, у першу чергу йдеться про військовослужбовиць на передовій. Ми вже поспілкувалися з виробниками. Загалом "Українська броня" за умови завчасного замовлення може виготовити до 10 000 комплектів за 60-90 днів, а компанія "Темп — 3000" — 5000 комплектів за місяць", — розповів заступник міністра оборони Віталій Половенко.

Нагадаємо, 27 грудня 2023 року Міністерство оборони України сертифікувало перший бронежилет для військовослужбовиць Збройних сил. Бронежилет українського виробництва, а його розробником є компанія "Українська броня".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ