Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Завдяки новому закону з неплатників аліментів стягнуто 77 млн гривень

Заступник Міністра юстиції України Світлана Глущенко особисто провела у Львові засідання штабу Мінюсту щодо забезпечення сплати заборгованості по аліментах. Вона коротко розповіла про результати роботи вже запущених штабів та мобільних груп державних виконавців по стягненню таких заборгованостей.

6 лютого цього року введено в дію закон, який набув назви в народі «Чужих дітей не буває», який посилює права дитини на гідне утримання.

«Міністерство юстиції вживає всіх необхідних заходів, аби ця законодавча новація була не просто на рівні декларації, а дійсно виконувалася у кожному регіоні України», - зазначила Світлана Глущенко.

За результатами першого місяця роботи міністерства по цьому закону, можна стверджувати, що він дійсно працює. З початку року органами Державної виконавчої служби було стягнуто понад 450 млн грн. в рамках виконання батьківських обов’язків щодо утримання дітей, тобто аліментів. Саме завдяки дії цього закону стягнуто понад 77 млн грн.

Окрім того, міністерство вирішило застосувати тип обмежувальних заходів щодо недобросовісних батьків. А саме - внаслідок вчинення таких правопорушень 80 тисяч постанов було прийнято про обмеження права виїзду з України. Разом із цим, така сама кількість постанов є на обмеження керування транспортним засобом до повного погашення заборгованості. Також можуть навіть позбавити водійського посвідчення від 3 до 6 місяців. Заступниця міністра переконана, що ці заходи змотивують недобросовісних батьків виконувати свої зобов'язання сплачувати аліменти. «Захист дітей – пріоритет і прямий обов’язок Міністерства юстиції», - додає вона.

Також Глущенко анонсує: "У цьому напрямі ми плануємо працювати надалі. Ми будемо щомісячно звітувати перед суспільством та засобами масової інформації про тенденції зменшення боржників у сфері стягнення аліментів. Також треба підвищити мінімальний розмір аліментів, бо зараз це фактично лише 900 гривень на місяць".

З 2 квітня подібні заходи проводитимуться і у сфері стягнення заборгованості по заробітній платі, рівень якої складає понад 2,5 млрд грн. 

Юлія Улинець, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ