Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завершити реконструкцію вул. Шевченка заплановано на весняний період

Зі слів директора Департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олега Забарила - завершити реконструкцію і повністю відкрити проїзд вул. Шевченка та всі роботи, які виконуються по вул. С.Бандери заплановано на весняний період.

Директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило та очільник ЛКП “Львівавтодор” Микола Власюк оглянувши стан виконаних робіт підрядником в рамках  ІІІ етапу реконструкції вул. Шевченка розповіли про те, на якому етапі реконструкція вулиці Шевченка та поділились планами на 2023 рік.

Також директор департаменту зазначив, що через воєнний стан суттєво ускладнилась процедура фінансування робіт з реконструкцій вулиць, тобто є обмеження, які передбачені законодавством на період воєнного стану. В першу чергу, необхідно отримати ряд погоджень від обласної міської адміністрації та інших профільних служб, довести необхідність проведення даних робіт в воєнний період.

«Зараз активно подаються пропозиції щодо формування бюджету розвитку міста. Рішення щодо початку робіт по тих чи інших об’єктах будуть прийматись виходячи з фінансування, яке буде отримано в 2023 році» - відзначив Олег Забарило.

За словами Миколи Власюка, при сприятливих погодних умовах за 16 робочих днів заплановано відкрити проїзд ділянкою від вул. Яцкова до вул. Бортнянського (поки що без можливості повороту на вул. Яцкова).
Станом на 2 січня, підрядна організація розпочала облаштовувати тротуарну плитку на даному відрізку, а також замощувати бруківкою поворот з вул. Шевченка на вул. Бортнянського. Окрім цього, найближчим часом також заплановано відкрити для проїзду ділянку від вул. Ярослава Мудрого до житлових комплексів “Ріел” та “Семицвіт”, тобто відрізок від будинку №11 до будинку №17 вул. Шевченка, де постелили нижній шар асфальту.

В 2022 році окрім реконструкції вул. Шевченка також було завершено реконструкцію вул.Пилипа Орлика та відкрито її для проїзду. А зараз активно проводяться роботи по вулиці С.Бандери - реконструкція підпірної стінки та облаштування транспортного хабу на перехресті С.Бандери - Чупринки.

“При хорошій погоді основні роботи закінчимо в січні місяці. А так, то мали б завершити всі роботи до кінця весни. Головне, щоб була погода і мирне небо”, – резюмував директор ЛКП “Львівавтодор” Микола Власюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ