Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра частину вулиці Січових Стрільців закриють для проїзду

Завтра, 22 вересня, у Львові відбудеться завершальна подія Європейського тижня мобільності – День вулиці Січових Стрільців. Заходи стартують о 12:00 і триватимуть весь день – до 21:00. Зосереджені вони будуть на ділянці від вул. Гнатюка до вул. Костюшка.

Відтак, у п’ятницю, ділянка вул. Січових Стрільців від вул. Гнатюка до вул. Костюшка з 6:00 год і до 23:00 год буде перекрита. Проїзд спецтехніки буде дозволено. Об’їзд приватного транспорту здійснюватиметься по вул. Костюшка.

Як розповіли в управлінні вуличної інфраструктури ЛМР, на заході презентують напрацьовані раніше сценарії підвищення привабливості вулиці Січових Стрільців та двох сусідніх – Коперника та Дорошенка. Крім того, відвідувачі самі зможуть спроєктувати вулицю такою, якою уявляють її в майбутньому.

Охочим запропонують і «відчути» доступність вуличного простору, подолавши перешкоди на кріслі колісному, милицях чи «будучи» незрячим.

Також на окремих локаціях можна буде зіграти у бадмінтон чи настільний теніс, спробувати себе у фехтуванні чи у вуличних шахах. Зіграти настільні ігри та почути корисні лайфхаки від велосипедистів.

Організатори зазначають, що перетворивши на один день цю ділянку вулиці на пішохідну, мають на меті продемонструвати, що вона може використовуватись не тільки як парковка для автомобілів, а може бути комфортною для усіх учасників дорожнього руху.

«Тимчасово перетворивши на пішохідну вулицю, яка з'єднує дві вже пішохідних вулиці – проїзд Крива Липа і Курбаса – з двома університетами та парком, хочемо показати, що ця частина може використовуватися не лише як парковка для кількох десятків авто.

Бо власне автомобільний потік тут є незначний та може бути перенаправлений на сусідні вулиці Костюшка та Дорошенка. Натомість пішохідний потік тут великий, під час перерв – багато студентів.

Минулої суботи під час воркшопу учасники, серед яких були фахівці у сфері транспорту, міського планування та архітектури, активні мешканці, сформулювали основну ідею вулиці як місце зручного транзиту для всіх. І вже завтра ми спробуємо тимчасовими засобами підвищити комфорт пересування вулицею для пішоходів, велосипедистів та громадського транспорту. Бо, нагадаю, тут є тролейбусна лінія, необхідна для функціонування 33-го тролейбусного маршруту», – розповів керівник управління вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ