Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра Львів попрощається із захисниками Сергієм Косточкіним та Анатолієм Мататом

У п’ятницю, 12 січня, Львів попрощається із військовослужбовцями Сергієм Косточкіним та Анатолієм Мататом, які загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.
Фото: ЛМР

Чин похорону військовослужбовців розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 14:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок, повідомляє ЛМР. 

Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки захисників

Сергій Косточкін (02.08.1990-05.01.2024). Львів’янин.

Навчався у Львівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 43 Львівської міської ради Львівської області. Згодом здобув освіту в Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля у місті Черкаси.

Після завершення навчання проходив строкову військову службу в Яворові Львівської області у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Далі Сергій Косточкін переїхав до Києва та протягом 3 років проходив службу в Управлінні державної охорони України.

Повернувшись до Львова, працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Авалон», а згодом переїхав до Республіки Польщі. У вільний час любив порибалити, також захоплювався комп’ютерними іграми.

Старший солдат. Із початком повномасштабного вторгнення повернувся на Батьківщину та вступив до лав 45-го полку імені Олександра Красіцького Національної гвардії України. У серпні 2023 року приєднався до 3-го окремого батальйону охорони особливо важливих державних об'єктів Центрального оперативно-територіального об’єднання НГУ. Спершу мужньо боронив державу на Волині та Київщині, а протягом останнього періоду – на Запорізькому напрямку.

У Сергія Косточкіна залишилися батьки та дружина.

Анатолій Матат (26.07.1985-24.12.2023). Львів’янин.

Навчався у Ліцеї №57 імені Короля Данила Львівської міської ради. Здобував професійно-технічну освіту у сфері харчової промисловості у місті Львові.

У мирний час Анатолій Матат працював різноробом у будівельній сфері.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від загарбників. Боронив суверенітет та територіальну цілісність держави у складі 115-ї окремої механізованої бригади Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку фронту.

У Анатолія Матата залишилися мама, брат та донька.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ