Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра Львів попрощається із захисником Павлом-Войтехом Домбровським

У суботу, 3 серпня, Львів попрощається з військовослужбовцем Павлом-Войтехом Домбровським, який загинув від рук російських окупантів, захищаючи Україну.
Фото: ЛМР

Про це повідомляють на сайті ЛМР. 

Чин похорону захисника розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Біографічна довідка захисника 


Павло-Войтех Домбровський (30.08.1978-19.07.2024) Народився у Тургайській області (Республіка Казахстан). Згодом родина Домбровських переїхала до села Чернихів Львівської області.
Навчався у Чернихівській гімназії, потім здобував професійно-технічну освіту в Рудках. Після завершення навчання проходив строкову військову службу в Рівному. Далі підписав контракт із колишнім 7-м полком 24-ї дивізії та проходив службу на посаді «прапорщик технічного забезпечення». Під час проходження служби у полку одружився.

Понад 10 років пропрацював у львівській філії «Ощадбанку», у той самий період також здобув ступінь магістра у Львівському інституті банківської справи. Із 2016 року працював за кордоном, зокрема, у Польщі та Литві. У свій вільний час захоплювався рибальством та любив відпочивати у Карпатах. За словами рідних, був «людиною для всіх – надзвичайно яскравою та товариською».

Лейтенант. Із перших днів повномасштабного вторгнення повернувся з-за кордону та добровольцем став на захист держави від окупантів. Виконував бойові завдання із оборони Батьківщини на території Харківської, Запорізької та Донецької областей у складі 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Увесь час перебував на передовій, попри отримані поранення завжди повертався на фронт.

За особисті заслуги перед державою був нагороджений відзнакою Президента «За оборону України» та медаллю «За поранення». Героїчно загинув при виконанні бойового завдання.

У Павла-Войтеха Домбровського залишилися дружина, дві доньки, три сестри з родинами, швагро, своячка із сімʼєю, велика родина, багато друзів та побратимів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ