Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра у Львові поховають воїна УПА Йосипа Гулу

Воїна УПА, активного громадського діяча та поета Йосипа Гулу поховають у вівторок, 11 липня, на Личаківському кладовищі у Львові. Він помер 8 липня на 93-му році життя. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.
Йосип Гула

О 10:00 розпочнеться прощання у родинному помешканні. Відтак процесія вирушить до храму великомученика Димитрія УГКЦ (вул. Загірна, 28а), де об 11:00 відбудеться Чин похорону. Опісля процесія попрямує на Личаківське кладовище, де і поховають Йосипа Гулу.

Біографічна довідка

Йосип Гула (07.05.1931 – 08.07.2023) Уродженець села Дідилів Львівської області.

Воїн Української повстанської армії. У 16-річному віці склав присягу і став до лав захисників України під псевдо «Крук». У липні 1948 року був поранений та заарештований.

Після багатомісячних катувань Йосипа Гулу засудили до смертної кари, яку згодом замінили на 25-річне увʼязнення. Через численні акції протесту відбував каторгу у кількох закритих тюрмах, а у 1956 році був звільнений як «малолітній політвʼязень». 

Після повернення до Львова пережив переслідування комуністичного режиму, проте продовжував вести активну громадську діяльність. Був талановитим поетом, співаком, учасником хору «Нескорені», досліджував історію України, її культуру й літературу. 

Разом із дружиною прожив у шлюбі понад 63 роки, виховав двох дітей, чотирьох онуків та шістьох правнуків. 

Йосип Гула помер 8 липня 2023 року.



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/society/public-sector/297434-yosypa-hulu-pokhovaiut-zavtra-na-lychakivskomu-kladovyshchi-u-lvovi

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ