Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра у Львові прогнозують град і грози

Синоптики застерігають про високу пожежну небезпеку на 15 квітня, а також попереджають про грози і град

У Львівському регіональному центрі з гідрометеорології повідомили, що вдень 15 квітня по місту очікується висока (5-й клас) пожежна небезпека, і попереджають про грози і град. Мерія Львова закликає містян дотримуватись правил пожежної безпеки та не спалювати суху рослинність, а також бути обачними під час грози.

У міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони нагадують, що за самовільне спалювання сухої рослинності, що заборонене в Україні, загрожує штраф, розміром від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн. За ті ж дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 до 12 240 грн. А у воєнний час такі дії прирівнюють до диверсій, що передбачає кримінальну відповідальність (ув’язнення, строком від 10 до 15 років).

Також містянам нагадують не забувати телефонувати на «102» та «103», коли бачать горіння сухої рослинності та паліїв.

Щодо грози, то під час негоди варто оминати великі дерева, електричні лінії, антени, рекламні щити та інші масивні конструкції, адже внаслідок негоди вони можуть пошкодитись і, таким чином, травмувати тих, хто буде поруч.

У разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій, прохання повідомляти на «Гарячу лінію» міста за номером 15-80.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ