Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра у Львові проведуть в останню путь Героя Григорія-Гайка Степанюка

У середу, 28 червня, Львів попрощається з Героєм Григорієм-Гайком Степанюком, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Гарнізонний храм аап. Петра і Павла. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Вірменському катедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці (вул. Вірменська, 7/13), об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Біографічна довідка Героя

Григорій-Гайк Степанюк (05.10.1991-21.06.2023) Уродженець міста Тирасполь (Республіка Молдова). З ранніх років покинув Молдову через початок Придністровського конфлікту.

Григорій-Гайк Степанюк

Навчався у Середній загальноосвітній школі села Кошелівка Хмельницької області, згодом вступив до Хмельницького спеціалізованого ліцею-інтернату поглибленої підготовки в галузі науки (сьогодні – Хмельницький ліцей ІІ-ІІІ ступенів Хмельницької обласної ради), який закінчив з відзнакою.

Після завершення навчання вступив на юридичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка, там здобув освітню кваліфікацію «Магістр права».

Протягом 8-ми років жив та працював у Казахстані на керівних посадах. Захоплювався грою в шахи, стрільбою з лука, волейболом, футболом та легкою атлетикою. Любив подорожувати, цікавився історією, археологією та географією, а також фінансами і економікою. Прагнув опанувати мови програмування. Мав велику жагу до знань та цікавився найрізноманітнішими темами, постійно займався саморозвитком та самовдосконаленням. Досягав успіху у всіх починаннях.

У червні 2022 року повернувся до України, вступив до лав 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку. Під час проходження військової служби почав вивчати вибухотехніку, аеророзвідку та медицину.

У Героя залишилися дружина, бабуся, брати, сестри, тітки, дядько, племінниці, хрещена мама та велика родина.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ