Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра у Львові відбудеться прощання з двома Захисниками України

У п’ятницю, 30 червня, Львів попрощається з двома Героями. Роман-Дмитро Гайдучок та Степан Беген загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Гарнізонний храм аап. Петра і Павла. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Біографічні довідки Героїв

Роман-Дмитро Гайдучок (09.10.1991-24.06.2023). Львів’янин.

Роман-Дмитро Гайдучок

Закінчив Ліцей №74 імені Марійки Підгірянки Львівської міської ради. Навчався у Національному лісотехнічному університеті України, згодом вступив до Міжрегіонального центру професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайну міста Львова, здобув професію «Кухар; кондитер».

У мирний час працював у ресторанній сфері. Для Романа-Дмитра Гайдучка кулінарія була не тільки роботою, а справою всього життя. Захоплювався футболом.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації, попри відсутність військового досвіду, став на захист Батьківщини. Виконував бойові завдання на східному напрямку у лавах 13-го окремого десантно-штурмового батальйону імені Героя України полковника Тараса Сенюка 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

У Романа-Дмитра Гайдучка залишилися батьки, бабуся з дідусем та брат. 

Степан Беген (08.05.1966-25.06.2023). Уродженець села Колодруби Львівської області.

Степан Беген

Навчався у Колодрубівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Львівської області. Закінчив Державний навчальний заклад «Львівське вище професійне училище торгівлі та сфери послуг».

Після завершення навчання проходив військову службу у лавах десантно-штурмових військ.

Протягом 15-ти років працював на фабриці із виготовлення виробів із хутра у Львові, згодом – у сфері торгівлі. Свій вільний час любив присвячувати рибальству.

Із перших місяців повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від російських загарбників. Боронив суверенітет та територіальну цілісність держави на східному напрямку у складі військової частини Т0910. Під час проходження служби Степану Бегену було присвоєно звання «молодший сержант».

У Героя залишилися дружина, двоє братів, троє дітей та п’ятеро внуків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ