Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Збереження букових пралісів у Карпатах розглянула Нацкомісії у справах ЮНЕСКО

Учора, 19 грудня 2019 року, відбулося засідання Сектору природної спадщини Національної комісії України у справах ЮНЕСКО на 2020 рік. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

Участь у роботі сектору взяв Руслан Гречаник – директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністації.

На засіданні розглядали питання виконання Плану заходів щодо збереження української частини природного об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси і давні ліси Карпат та інших регіонів Європи» та сталого розвитку прилеглих до нього територій; організації урочистої церемонії вручення сертифікату ЮНЕСКО транскордонному біосферному резервату «Розточчя» та інші.

Нагадуємо, що на 31-й сесії Міжнародної координаційної ради Програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» 19 червня 2019 року ухвалили рішення про включення Міжнародного українсько-польського біосферного резервату «Розточчя» до світової мережі біосферних резерватів.

Загальна площа транскордонного українсько-польського резервату становить 371902 га, в тому числі ділянки площею 74887 га в межах Жовківського та Яворівського районів Львівської області.

Отримання статусу транскордонного біосферного резервату є визнанням на міжнародній арені визначних природних, ландшафтних і культурних цінностей регіону Розточчя.

«Ми переконані, що при об’єднанні зусиль усіх зацікавлених сторін, біосферний резерват «Розточчя» може виступити каталізатором в питаннях реалізації спільних (з польською стороною) проєктів щодо вирішення у прикордонній зоні екологічних проблем, розвитку екотуризму і культурного спілкування населення, розвитку місцевих громад, відродження традиційних ремесел» - зазначив Руслан Гречаник

Також варто зазначити, що Україна володіє унікальним природним об’єктом, який входить до Всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО – це «Букові праліси Карпат та давні букові ліси Німеччини», до складу якої входить цінна ділянка старовікових букових лісів площею 384,81 га природного заповідника «Розточчя», що на Львівщині

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ