Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Збірна Італії стала переможцем Чемпіонату Євро-2020

У фіналі чемпіонату Європи з футболу в неділю, 11 липня, збірна Італії перемогла збірну Англії і стала переможцем Євро-2020.

Англійці відкрили рахунок уже на 2-ій хвилині (якщо точно, 1 хвилина 56 секунд) — гол забив Люк Шоу після навісу Тріппьєра. Це найшвидший гол в історії фіналів Євро. На 13-ій уже Тріппьєр подавав кутовий, але оформити другий м’яч у воротах команда не змогла.

На початку створити по-справжньому небезпечного моменту італійці не змогли. Ближче до кінця першого тайму вони активізувалися: на 35-ій хвилині Кьєза пробив неподалік від ближньої стійки, а в додатковий час Вератті й Бонуччі намагалися пробити м’яч із дальньої відстані, але безуспішно.

У другому таймі Італія намагалася відігратися. Небезпечні моменти створювали, зокрема, Інсіньє і двічі — Кьєза (зокрема, на 62-ій хвилині Кьєза поцілив у ворота, і англійців від гола врятував воротар Пікфорд).

А втім, на 67-ій хвилині італійцям таки усміхнулася доля: Леонардо Бонуччі точним ударом відправив м’яча у ворота англійців, зрівнявши рахунок. Бонуччі — найстарший гравець (34 роки і 71 день), який забив гол у фіналі Євро.

Доля матчу вирішувалася у двох екстратаймах, але й вони не виявили переможця. Тож переможець Євро-2020 вирішувався в серії пенальті. Англійці не пробили два 11-метрові удари поспіль, потім раз пропустила Італія — і у фінальній серії італійці змогли втримати перевагу 3:2.

Фінал Євро-2020 відбувся на лондонському стадіоні «Вемблі», де була присутня понад 61 тисяча вболівальників. Збірна Англії вийшла у фінал, обігравши у півфіналі Данію, а Італія обіграла Іспанію.

Для Англії це був перший матч у фіналі Євро-2020. Загалом збірна не перемагала на жодних великих турнірах із 1966 року — тоді Англія стала чемпіоном світу з футболу. А для Італії це вже четвертий фінальний матч на Євро, збірна перемогла на чемпіонаті Європи у 1968 році.

До цього Англія виграла лише два з 14 останніх матчів з Італією, обидва — товариські матчі 1997 та 2013 років. Проте Італія не програвала Англії на великих турнірах, зокрема обіграла збірну на Євро-1980, на чемпіонатах світу 1990 та 2014 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ