Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Збірна України з футболу здобула перемогу над Боснією і Герцеговиною

Увечері, 21 березня національна збірна України в межах півфіналу плей-оф кваліфікації Євро-2024 провела виїзний поєдинок проти команди Боснії і Герцеговини. Про це повідомляє Українська асоціація футболу.
Фото uefa.com

Посівши третю сходинку в групі С, синьо-жовті зберегли шанси на фінальний турнір. Наша команда потрапила до Шляху В плей-оф, у півфіналі якого їй випало на виїзді протистояти боснійцям. Гра проходила в Зениці на стадіоні «Біліно Поле».

Поза заявкою на матч Сергій Ребров залишив Караваєва, Попова, Піхальонка, Циганкова й Сікана. Натомість у стартовому складі вийшов дебютант Бражко, а місце у воротах зайняв Лунін.

Перший тайм видався багатим на боротьбу, яка велася на кожному клаптику поля. Українці більше володіли м’ячем, однак пройти щільну оборону суперника їм не вдавалося. Ударів з обох сторін було небагато, хоча під кінець тайму боснійці й стали атакувати гостріше. Найкращий момент втратив Джеко, пробивши повз ціль після хорошої комбінації, ще одного разу Конопля вчасно вибив м’яч під час корнера господарів.

На старті другого тайму українці провели кілька непоганих атак, але без завершення. Натомість на 56-й хвилині забили боснійці — після кутового м’яч підхопив Дедич і з допомогою рикошету від Матвієнка відправив його у ворота Луніна.

Після цього господарі закрилися на власній половині поля, і нашим хлопцям ніяк не вдавалося пройти їхні оборонні редути. Аж на 77-й хвилині Мудрик завдав першого удару в площину воріт Шехича. Згодом огризнулися боснійці, але Лунін зумів парирувати небезпечний удар Демировича.

Утім, підопічні Сергія Реброва зуміли перевернути гру. На 85-й хвилині наша команда таки зрівняла рахунок — Мудрик перевів на правий фланг на Коноплю, простріл якого замкнув Яремчук. А незабаром уже Довбик головою замкнув подачу Яремчука з лівого флангу, вивівши збірну України вперед. Уже в компенсований час третій м’яч міг забивати Мудрик.

У підсумку синьо-жовті здобули вольову перемогу в непростому поєдинку в Зениці — 2:1. Тепер наша команда розіграє путівку на Євро-2024 зі збірною Ісландії, яка в іншому півфіналі пройшла Ізраїль. Матч відбудеться 26 березня на стадіоні «Тарчинський Арена Вроцлав» у польському Вроцлаві й розпочнеться о 20:45 за місцевим часом (о 21:45 за Києвом).

Плей-оф Ліги націй/відбору Євро-2024. Шлях В

1/2 фіналу

Боснія і Герцеговина — Україна — 1:2 (0:0)

Голи: Матвієнко (56, автогол) — Яремчук (85), Довбик (88).

Боснія і Герцеговина: Шехич, Ахмедходжич (Ковачевич, 82), Хаджикадунич, Колашинац, Дедич (Чивич, 67), Цимирот, Хайрадинович (П’янич, 82), Крунич (Рахманович, 90+2), Газибегович, Джеко (к), Демирович.

Запасні: Василь, Пирич, Башич, Превляк, Варешанович, Табакович, Хусейнбашич, Муякич.

Тренер: Саво Милошевич.

Україна: Лунін, Конопля, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Бражко (Яремчук, 81), Зінченко (к) (Маліновський, 76), Зубков (Гуцуляк, 76), Судаков, Мудрик, Довбик (Таловєров, 90+2).

Запасні: Бущан, Трубін, Михайліченко, Сидорчук, Шапаренко, Бондар, Ванат, Тимчик.

Тренер: Сергій Ребров.

Арбітр: Фелікс Цваєр (Німеччина).

Попереджені: Колашинац (9), Газибегович (26), Ахмедходжич (79), Ковачевич (90+4) — Матвієнко (16), Конопля (59), Яремчук (90+1), Лунін (90+6).

21 березня. Зениця. Стадіон «Біліно Поле».

Ізраїль — Ісландія — 1:4 (1:2)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ